Вијести, Свијет

Сиријски побуњенички снајперисти циљају труднице у стомак

Фотографија:  Игре смрти -  фетус погођен хицем у главу у материци

Фотографија: Игре смрти – фетус погођен хицем у главу у материци

И док САД осуђују Асадове снаге за напад на хуманитарну помоћ и што тако остављају децу неухрањеном, британски извештај тврди да снајперисти у Сирији, који су укључени у игру смрти, циљају труднице и нерођене фетусе – за цигарете као награду.

Експлозија аутомобила-бомбе у суботу најавила је још 16 сиријских војника у редовима више од 120.000 убијених у грађанском рату између војске сиријског председника Башара Асада и побуњеника.

Са крајем сукоба нигде на видику, британски извештај указује на нови ниво изопачености, као делу битака за цепање Сирије – докони снајперисти су почели да вежбају пуцајући на труднице , посебно циљајући њихове нерођене фетусе.

Сведочење британског лекара који је разговарао са ИТВ и који тврди да снајперисти играју “игру смрти”, у којој узимају одређене делове тела невиних цивила као мету.

Доктор Дејвид Нот је рекао да је феномен почео да примећује током лечења и после идентификације одређених трендова код жртава: “Једног дана имамо труднице са прострелним ранама материце – не само једну или две, већ седам или осам, што ми је говорило да они (снајперисти) мора да циљају труднице.

“А сутрадан, добили бисмо људе са ранама грудног коша на десној страни, следећег дана била би лева страна и без других повреда.. Онда би то биле препоне … тако да ми се чинило да снајперисти играју смртну игру”, рекао је др Нот.

Нот је уверен да се снајперисти играју са својим жртвама, посебно са покушајем да их ране:

“Већина жртава су жене и деца. Ја сам видео веома мало бораца одкад сам овде.. Има прострелних рана препона, груди и стомака, али веома мало рана главе, што значи да снајперисти понекад само желе да ране и повреде људе, не да их убију моментално.”

Према Дејли мејлу, као део снајперске игре, снајперисти добијају цигарету за сваки такав погодак.

“То је жалосно, јер имамо случајеве трудница којима су пуцали у материцу, а уклањање мртве бебе из материце је веома непријатно искуство”, рекао је Нот ИТВ-у.

Најмање 16 војника је убијено у нападу ауто-бомбом и борби која је уследила између сиријских владиних снага и исламистичких агресора у близини, каже мониторинг-група.

Експлозија, коју је изазвао бомбаш самоубица из Ал Нусра фронта (повезаног са Ал Каидом), покренула је тешке борбе на кључном пункту између побуњеника који држе град Млеха и Џарамана, про-режимске области насељене хришћанима и муслиманским Друзима, рекла је Сиријска опсерваторија за људска права.

За Србин.инфо превео: Александар Јовановић – Српско удружење “Ћирилица”- Београд
“Ћирилица” вас за време Међународног сајма књига од 20-27. октобра очекује на свом штанду у Хали 4, улица Николаја Велимировића.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *