Вијести, Свијет

Сиријски министар иностраних послова: Боримо се против канибала и терориста

valid-el-mualem

Сиријски министар иностраних послова Валид ал Моалем рекао је данас у Генералној скупштини УН да се владине снаге боре против милитаната Ал Каиде, који једу људско срце и комадају живе људе, након чега делове тела шаљу члановима породице.

Ал Моалем је, такође, оптужио САД, Велику Британију и Француску да су блокирале покушаје да се именују стварни починиоци хемијских напада у Сирији.

Према његовим речима, „терористи“, који се боре против владиних снага, добијају хемијско наоружање, али није навео имена земаља оптужених за испоруку.

Он је нагласио да је веома јасно да се поједини огранци Ал Каиде боре у грађанском рату у Сирији, али да то неке земље не желе да признају.

– Сцене убистава, масакра и конзумације људског срца емитују се на телевизијским екранима, али то не утиче на несавесне. Недужним цивилима одсецају се главе и стављају у ватру само зато што не прихватају насилну екстремну идеологију и абнормалне ставове Ал каиде – истиче шеф сиријске дипломатије.

На видео снимку емитованом у мају ове године приказан је члан оружане сиријске опозиције како једе људско срце док тело сиријског војника лежи у близини. На другом емитованом снимку побуњеници су пекли главу сиријског војника.

Ал Моалем је нагласио да је његова влада посвећена политичком решењу сукоба, који је назвао „ратом против терора“, а не грађанским ратом, како је то међународна заједница чинила у протеклих неколико месеци.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *