Вијести, Свијет

Сиријска армија стеже обруч око града Јабруда

ОДБИЛА НАПАДЕ ПОБУЊЕНИКА НА ВОЈНИ АЕРОДРОМ И ВОЈНУ ШКОЛУ ПОРЕД АЛЕПА

  • Сиријска државна телевизија Ал-Ахбар пренела је да су бојовници у Јабруду и његовој околини добро наоружани, између осталог и мобилним ракетним системима, и да их уз границу са Либаном има „до десет хиљада“

СИРИЈСКА регуларна армија ликвидирала је више од сто муџахедина-плаћеника током операције у околини града Јабруда, 57 километара северно од Дамаска.

Како је јавила сиријска телевизија Ал-Манар, владине снаге стежу обруч око тог града који се налази на падинама планине Каламун која се у дужини од 70 километара протеже дуж границе са Либаном. Јабруд је за даљи ток рата у Сирији стратешки важан зато што је коридором под контролом побуњеника повезан са либанским градом Ербил па тај простор служи за снабдевање антивладиних снага око Дамаска и у Хомсу.

Асадове снаге су већ заузеле стратешке висове око Јабруда и избациле побуњенике из насеља Ел-Џараџир и Ес-Сехел, а данас су артиљеријом тукле Риму где се налази штаб побуњеника.

Одбрану Јабруда држе паравојна формација повезана са Ал Каидом Џебхат ан-Нусра и муџахедини из Исламског фронта.

Сиријска армија напредује и према Кастелу и месту Флите, иако су их побуњеници окружили целом мрежом својих утврђења.

Сиријска војска

Сиријска војска

Сиријска државна телевизија Ал-Ахбар пренела је да су бојовници добро наоружани, између осталог и мобилним ракетним системима, и да их уз границу са Либаном има „до десет хиљада”.

Код Алепа су владине снаге одбиле напад побуњеника на војни аеродром у месту Куејрасу и на војну авио-гимназију у Ел-Хамидији.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *