Вијести, Свијет

Сиријска армија окружила побуњенике у предграђима Дамаска и Алепа

ВЛАДИНЕ СНАГЕ ЈУЖНО ОД АЛЕПА ПРЕУЗЕЛЕ КОНТРОЛУ НАД СТРАТЕШКИМ ВИСОВИМА
ТЕЛ-АРН И ТЕЛ-ХАСИЛ И БАЗОМ ПВО

Сиријска регуларна армија

Сиријска регуларна армија

  • Одлучна битка ће се наредних дана одиграти у предграђима Тадамун и Хаџ ел-Асвад у којима су прибежиште нашли остаци велике Нусрине формације која је била разбијена у деветодневним борбама за Сбејну

Сиријска регуларна армија стеже обруч око терористичких упоришта у околини Дамаска и Алепа.

Јужно од главног града Сирије владине снаге сужавају „прстен” око преосталих позиција екстремне формације Џебхат ан-Нусра која је повезана са Ал Каидом. Одлучна битка ће се наредних дана одиграти у предграђима Тадамун и Хаџ ел-Асвад у којима су прибежиште нашли остаци велике Нусрине формације која је била разбијена у деветодневним борбама за Сбејну.

Телевизија Ал-Ватан јавља да терористи већ имају стотине мртвих и да се углавном ради о џихадистима и страним плаћеницима који су до Дамаска дошли преко границе са Јорданом.

Снаге верне шефу државе Башару Асаду у налету су и јужно од Алепа где су данас преузеле контролу над стратешким висовима Тел-Арн и Тел-Хасил. Само неколико сати касније су ушле и у раније изгубљену базу ПВО и избиле на магистрални пут Алеп-Рака, избацивши побуњенике и из насеља Тајара.

 

Сирија: Алепо - аеродром

Сирија: Алепо – аеродром

Борбе су престале једино око западног предграђа Дамаска Кудсае које је такође „узето у обруч”. На снази прекид ватре на који су владине снаге пристале да би Црвени полумесец могао да у опкољено предграђе достави намирнице и лекове.

У tоку су и преговори о прекиду ватре око логора палестинских избеглица Јармук.

 

(Факти)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *