Вијести, Свијет

Сирија уништила конвој америчког оружја за побуњенике уз обавештајну помоћ Кине

syria-300x200

РАТНО ваздухопловство Сирије користило је податке добијене од кинеске обавештајне службе – објавио је лист Beirut Observer, позивајући се на инсајдере у команди Ратног ваздухопловства Сирије – што му је омогућило да уништи колону са америчким оружјем намењеним побуњеницима.

Ваздушни напад је изведен одмах чим је колона из Јордана прешла на сиријску територију у суботу 29. јуна.

The Wall Street Journal је објавио да је да средином јуна CIA почела испоруке оружја у Јордан и да планира да сиријску опозицију одатле тајно наоружава током целог јула. Чак је прецизирао да је CIA у Јордан вероватно пребацила и протвтенковске ракете.

Бела кућа је 13. јуна прошле године објавила да ће пружити додатну помоћ сиријским побуњеницима.

Заменик Обаминог саветника за националну безбедност и стратешке комуникације, Бен Родс, на конференцији за штампу изјавио је да ће наредна партија војне помоћи бити директно пружена Високом војном савету сиријске опозиције.

Родс је при тим рекао и ово: „Председник је донео одлуку о даљој подршци сиријској опозицији која ће укључивати директну помоћ Високом војном савету, а и директну војну подршку. Не могу да откријем начин подршке из више разлога“.

Јордан и Турска потпомажу пребацивање терориста и оружја у Сирију.

Коментариши чланак

Коментара

One comment on “Сирија уништила конвој америчког оружја за побуњенике уз обавештајну помоћ Кине

  1. Nije teško zaključiti da amerika opet pomaže ljudožderima i kasapima, i od poštenog Sirijskog naroda medijski pokušava da napravi agresore. Ali zaista treba uvideti da potpuno nevin narod ispašta zbog američkih ubica i koljača!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *