Вијести, Свијет

Седам британских топ-менаџера тражи укидање санкција уведених Русији

УПОЗОРИЛИ ДА МЕРЕ ЕУ И САД НЕ МОГУ СПРЕЧИТИ МЕШАЊЕ РУСКЕ ВЛАДЕ У ДОГАЂАЈЕ У УКРАЈИНИ

  • „Катастрофа малезијског авиона је злочин и они који су у то умешани – треба да буду изведени пред суд. Независно од тога, обични Руси и западни бизнисмени, који су се потрудили да успоставе односе са Русијом, не треба да имају штету од те трагедије”

        

ЛОНДОНСКИ лист Telegraph објавио је писмо топ-менаџера више британских компанија којим су затражили укидање санкција уведених Русији.

         Своју позицију орбразложили су овако:

         „Санкције које Европска унија и САД уводе против Русије не могу спречити мешање руске владе у догађаје у Украјини. Штавише, те санкције ће руска влада прогласити узроком погоршања стања у економији и искористити као оправдање своје оштре антизападне позиције”.

         Одмах потом су формулисали свој кључни став:

         „Катастрофа малезијског авиона је злочин и они који су у то умешани – треба да буду изведени пред суд. Независно од тога, обични Руси и западни бизнисмени, који су се потрудили да успоставе односе са Русијом, не треба да имају штету од те трагедије”.

Седам британских топ-менаџера тражи укидање санкција уведених Русији

Седам британских топ-менаџера тражи укидање санкција уведених Русији

Ово писмо су потписали топ-менаџери седам компанија и организација: Стивен Лендс (S H Landes LLP), Бари Мартин (The Russia House), Дејвид Гарднер (DG Leadership), Мајкл Лајтфут (Classical Brands), Тимоти Џели (Export Explorer), Џон Меткалф (RFIB Group) и Џон Бонар (Focus on Russia).

Извор: Факти.рс

Trade with Russia

SIR – The sanctions being imposed by the EU and America on Russia will not deter the Russian government from involvement in Ukraine. Indeed, the sanctions will be blamed by the Russian government for poor economic performance and be used to justify its strong anti-Western stance.

The shooting down of MH17 was a crime and those responsible should be tried in a court of law. However, the ordinary people of Russia and Western businessmen who have worked hard to build up trade with Russia are not responsible for this tragedy.

Through trade and contact, a trust develops leading to reliance and openness between countries. There is no better basis for establishing a better understanding between Russia and the West.

Steven Landes
Senior Partner, S H Landes LLP

Barry Martin
Chairman, The Russia House

David Gardner
DG Leadership

Michael Lightfoot
Managing Director, Classical Brands

Timothy Jelley
Founder, Export Explorer

John Metcalfe
Director, RFIB Group

John Bonar
Focus on Russia

Извор: Британски Телеграф
http://www.telegraph.co.uk/comment/letters/11011543/We-must-resist-Whitehalls-centralised-database.html

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *