Вијести, Свијет

СБУ: Капетан Волошин на дан пада малезијског Боинга уопште није летео

ДРЖАВНА БЕЗБЕДНОСТ УКРАЈИНЕ ТВРДИ И ДА ЈЕ ЊЕГОВ АВИОН У ВРЕМЕ ТРАГЕДИЈЕ „БИО НА РЕМОНТУ“

      СЛУЖБА државне безбедности Украјине саопштила је да војни пилот те земље – капетан Владислав Волошин – 17. јула, на дан трагедије малезијског Боинга 777 изнад Донбаса, уопште није седао у авион, нити летео на било какав задатак.

         „Оно што се пише о капетану Волошину потпуно је незасновано. Наша авијација уопште није коришћена у то време. Капетан Волошин 17. јула уопште није летео, његов авион је тада био на ремонту“ – изјавио је саветник шефа СБУ Маркијан Лубковскиј.

        Ово је била реакција на сведочење припадника украјинске армије који је високотиражном московском дневном листу „Комсомолска правда“ открио: да је Волошинов авион пред обарање малзијског путничког авиона узлетео са аеродрома код Дњепропетровска ракетама ваздух-ваздух, а вратио се без њих.

Владислав Волошин

Владислав Волошин

Нема сумње, и на изјаву Владимира Маркина, портпарола Истражног комитета Русије, да је тај Украјинац већ дао изјаву руским иследницима, да је полиграф показао да не лаже и да ће највероватније добити државну заштиту предвиђену за важне сведоке.

Извор: Факти.рс

Истражни комитет Русије испитао сведока поводом обарања Боинга

Руски истражитељи су разговарали са сведоком који је јуче испричао новинарима листа „Комсомољскаја правда“ о обарању Боинга 777 у Доњецкој области, изјавио је званични представник Комитета Владимир Маркин.

„Истражитељи нису одуговлачили са разговором и синоћ нам је пошло за руком да се састанемо са украјинским војником који тврди да је добровољно напустио војну јединицу и прешао на територију Руске Федерације, каже Маркин и истиче да је детектор лажи потврдио истинитост речи сведока.

„Истражни комитет ће наставити да скупља и анализира све податке о тој катастрофи. Уколико су представници међународне комисије који истражују ту трагедију заиста спремни да сазнају истину и обрате нам се, даћемо им све материјале које поседујемо“, додао је Маркин.

Украјински војник који је служио у ваздухопловној бази у Дњепропетровску испричао је јуче новинарима листа „Комсомољскаја правда“ да је малезијски Боинг 777 у близини Доњецка срушио украјински јуришни авион Су-25. Он је видео да је 17. јула авион наоружан ракетама полетео ка зони „антитерористичке операције“ у Доњецкој области.

„У другој половини дана (17. јула), један сат пре обарања Боинга подигнута су у ваздух три јуришна авиона. Тачног времена се не сећам. Један од авиона је имао такве ракете (класе „ваздух-ваздух“). То је био Су-25,“ изјавио је сведок.

У базу се вратио само авион који је полетео са ракетама „ваздух-ваздух“, остала два су била оборена. Авион се вратио без ракета, а пилот, капетан Владислав Волошин, каже сведок, био је толико потресен да није могао самостално да изађе из авиона.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *