Вијести, Свијет

САД: Полиција убила дечака са пластичном пушком

Deputies Shoot 13 Year Old

САКРАМЕНТО – Полиција у Калифорнији убила је 13-годишњег дечака који је носио пластичну пушку јер није послушао наређења да баци оружје, саопштила је полиција у граду Санта Роса.

Полицајци су у уторак отворили ватру на дечака који је у руци држао пластичну пушку пошто није послушао наређења да баци оружје, за које су полицајци веровали да је право, а истрага о овом најновијем инциденту је у току, преноси данас Би-Би-Си.

Дечак, који је погинуо на лицу места, касније је идентификован као Енди Лопез. Његов отац, Родриго Лопез, рекао је да је пластична пушка припадала његовом пријатељу.

Помоћници локалног шерифа угледали су тинејџера „са нечим што је изгледало као нека врста пушке“, а у појасу који је носио нађен је и један пластични пиштољ, наводи се у саопштењу канцеларије шерифа округа Сонома.

Шерифови помоћници су позвали појачање и више пута наредили дечаку да баци „оружје“ пре него што су испалили неколико метака, прецизира се у саопштењу.

Сведоци у Санта Роси кажу да су чули неколико пуцњева.

Шериф Стиве Фритас описао је овај инцидент као „трагедију“ и обећао да ће истрага бити темељна и транспарентна. Портпаролка школе коју је убијени дечак похађао описала га је као „омиљеног ученика, веома популарног, лепог младића, изузетно паметног и способног“.

Средњошколац убио наставника и ранио двојицу ученика

Овај догађај десио се само дан након што је један средњошколац отворио ватру у школском комплексу Спаркс у Невади, ранио двојицу дечака и убио наставника, а потом пронађен мртав.

Између 20 и 30 ученика, већином узраста од 12 и 13 година, присуствовало је трагедији у којој је погинуо и сам нападач.

За сада се претпоставља да је ученик који је пуцао извршио самоубиство, јер власти тврде да полиција није пуцала.

Амерички председник Барак Обама недавно је поново позвао на измене америчког закона о оружју после низа погубних пуцњава, али ти предлози наилазе на жесток отпор, наводи Би-Би-Си.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *