Свијет

Руски новинари гађани америчким ракетама

На Интернету се појавио видео-снимак на коме се види тренутак напада на колону аутомобила у којој су били новинари „Раша тудеј“ близу турско-сиријске границе, а који показује да је на њих пуцано из оружја америчке производње, известио је Спутњик.

МОСКВА – На Интернету се појавио видео-снимак на коме се види тренутак напада на колону аутомобила у којој су били новинари „Раша тудеј“ близу турско-сиријске границе, а који показује да је на њих пуцано из оружја америчке производње, известио је Спутњик.

Снимак са логотипом једне од организација сиријске опозиције, потврђује да је на новинаре пуцано из тешког противтенковског комплекса БГМ-71 ТОВ америчке производње, који је испоручен антивладиним организацијама у Сирији, потврдили су аналитичар за безбедност Шарл Шубриџ и бивши аналитичар у канцеларији америчког секретара за одбрану Мајкл Малуф.

Поред места са којег је, како се претпоставља, почела паљба, сиријска војска је нашла стартни мотор који је, како наводе стручњаци, део ових граната.

Руски новинари гађани америчким ракетама (Хабертурк ТВ преко АП)

Руски новинари гађани америчким ракетама (Хабертурк ТВ преко АП)

У аутомобилу су били новинари „Раша Тудеја“ Саргон Кадаја и Роман Косарев, као и новинар агенције ТАСС Александер Јелистратов.

Новинари су изјавили да су били нападнути у уторак у близини града Сама, који се налази под контролом фронта Ал Нусра и других екстремистичких група.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара