Вијести, Свијет

Русија крајње незадовољна уласком ратних бродова НАТО у Црно море

ЛУКАШЕВИЧ: „ТО ЈЕ ВЕОМА ЗАБРИЊАВАЈУЋИ СИГНАЛ И ПРОВОЦИРАЈУЋИ НАУМ”

         РУСКА дипломатија је преко свог портпарола Александра Лукашевича упозорила НАТО да улазак ратних бродова САД и других земаља чланица алијансе у Црно море може имати – најозбиљније последице по решавање кризе у Украјини.

         „То је веома, веома забрињавајући сигнал и провоцирајући наум који сигурно не доприноси стабилности и уверености да ће мировни процес у Украјини бити убрзан” – нагласио је Лукашевич.

         Високи руски дипломата подсетио је да свако приближавање војне силе зони регионалног конфликта увек представља „веома опасан маневар који може резултирати различитим непријатним последицама”.

         НАТО је у маневре у Црном мору укључио ове бродове: америчку крстарицу Vicksburg, канадску фрегату HMCS Fredericton, турску фрегату TCG Turgutreis, немачки танкер FGS Spessart, румунску фрегату ROS Regina Maria и италијанску фрегату ITS Aliseo.

Русија крајње незадовољна уласком ратних бродова НАТО у Црно море

Русија крајње незадовољна уласком ратних бродова НАТО у Црно море

Руски војни врх је објавио да су његови ловци Су-30 и фронтовски бомбардери Су-24, који припадају њеној Црноморској ратној флоти, држали под присмотром кретање два ратна брода НАТО.

Стални представник Русије при НАТО Александар Грушко открио је да су земље алијансе уз границе Русије већ извеле око 200 мањих и већих акција и операција војног карактера.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *