Вијести, Свијет

Руси предали Америци план о Сирији

45093009552308db6b7783967484875_orig

Москва – Руски званичници предали су САД план о стављању сиријског хемијског оружја под међународну контролу док се дипломате две земље спремају за састанак у Женеви.

„Предали смо Американцима план за стављање хемијског оружја у Сирији под међународну контролу, очекујемо да ћемо о њему разговарати у Женеви“, рекао је Итар-тасу неименовани члан руске делегације на предстојећим разговорима.

У ишчекивању да преговори о нацрту резолуције Савета безбедности УН који је предложила Француска, а Русија синоћ одбацила, донесу резултате, наставља се жива дипломатска активност на више колосека.

Француска, један од најжешћих Асадових критичара, изнела је нацрт резолуције јуче, само дан након изненађујућег предлога Русије да Сирија стави своје хемијско оружје под контролу међународне заједнице како би се избегла могућност америчког војног напада, што је Сирија прихватила.

Из опреза да не би упали у „замку“, како се изразио француски министар спољних послова Лоран Фабијус, званични Париз и Вашингтон инсистирају на резолуцији Савета безбедности УН која би обавезала Сирију на разоружање.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *