Свијет

Рогозин обавестио Путина да је у току форсирање рада на оружјима каква нема Запад

БИЛИНГТОН: РУСИЈА ВЕЋ ИМА ХИПЕРСОНИЧНО ОРУЖЈЕ КОЈЕ ПРОБИЈА СВАКУ ПРО САД

* Мајкл БИЛИНГТОН: „Идеја да САД могу победити Русију напросто је глупа. Путин у данашњем свету неспорно има можда најсупериорније стратешко сагледавање ствари. У томе је он за корак испред Обаме“

         ПРЕДСЕДНИК Владимир Путин је обавештен о досадашњем раду на оружјима која по техничким карактеристикама бити супериорна наоружању потенцијалних противника – изјавио је Дмитриј Рогозин.

         Руски премијер задужен за војну индустрију и наоружање, открио је истовремено и да ће бити коригована нека правила и процедуре које се тичу тестирања како би Русија форсирано дошла до оружја какво немају њени „потенцијални противници“.

         Рогозин – као што се и могло очекивати – није ни наговестио о ни о којој врсти наоружања би се могло радити.

Рогозин обавестио Путина да је у току форсирање рада на оружјима каква нема Запад

Рогозин обавестио Путина да је у току форсирање рада на оружјима каква нема Запад

Мада се огласио пре Рогозина, амерички експерт Мајк Билингтон (из Executive Intelligence Review) оценио је да је Путин увек за један стратешки корак увек испред Барака Обаме.

Нагласио је да Русија већ има хиперсонично оружје које у стању да пробије сваку америчку противракетну одбрану.

Билингтон је – имајући ово у виду – одлуку од постављању противракетне одбране у Румунији назвао „безумљем које свет доводи на ивицу нуклеарног рата“.

Он сматра да је Обама због тог рата и саградио базу ПРО у Румунији, у нади да ће САД бити способне да по Русији или Кини нанесу превентивни удар. Па закључио:

„Идеја да САД могу победити Русију напросто је глупа. Путин у данашњем свету неспорно има можда најсупериорније стратешко сагледавање ствари. У томе је он заиста за корак испред Обаме. А још Руси имају хиперсонично оружје које ПРО не може зауставити“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара