Вијести, Свијет

РЈАБКОВ: Тежња Кијева да уђе у NATO води даљем погоршању ситуације у Украјини

ОДЛУКУ ЗАПАДА ДА У АЛИЈАНСУ УВУЧЕ УКРАЈИНУ И ГРУЗИЈУ НАЗВАО НАЈПОГУБНИЈОМ ТОКОМ ПОСЛЕДЊИХ ДЕЦЕНИЈА

        СТРЕМЉЕЊЕ Кијева да уђе у NATO довешће до даљег погоршања ситуације у Украјини и неће побољшати живот украјинског народа, изјавио је заменик министра иностраних послова РФ Сергеј Рјабков, коментаришући изјаву председника Украјине Петра Порошенка о референдуму за улазак те земље у NATO.

         „Још 2008. године, много пре доласка на власт Петра Порошенка и свих оних државних руководилаца који су тренутно за воланом у Вашингтону и другим престоницама, Северноатлантска алијанса је под притиском САД донела одлуку која је укључивала реченицу да ће Украјина и Грузија постати чланице NATO“ – напоменуо је руски дипломата. 

         „Сматрам да је та одлука најпогубнија за систем европске безбедности и да је у највећој супротности са логиком политичког и дипломатског процеса од свих које су донете последњих деценија“ – истакао је он.

         „Сигуран сам да ће оно што је сада обзнанило украјинско државно руководство довести само до даљег погоршања ситуације у Украјини – нагласио је Рјабков.

Заменик министра иностраних послова РФ Сергеј Рјабков

Заменик министра иностраних послова РФ Сергеј Рјабков

– То неће побољшати безбедност за Украјину, неће побољшати живот украјинског народа. То је последица илузија у којима живе кијевски лидери и, нажалост, многи на Западу, илузија да је западна геополитичка игра – све, а да је живот људи – ништа.

„Жалим што су ти руководиоци таоци таквих схватања“ – додао је Рјабков.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *