Вијести, Свијет

Рјабков: Русија ће смањити своју зависност од америчких платних система и долара

ЗАМЕНИК ШЕФА ДИПЛОМАТИЈЕ РФ ИЗРАЗИО НАДУ ДА ДО КОНФРОНТАЦИЈЕ СА САД ИПАК НЕЋЕ ДОЋИ

  • „Русија мора створити функционалне економске схеме у којима ће зависност од долара и америчког валутно-финансијског система бити смањена. У супротном, све време ћемо им бити на удици. А то је управо оно што је њима потребно“  

        РУСИЈА ће – реагујући на нове санкције САД – активно радити на смањивању своје зависности од америчких платних систем и долара као обрачунске валуте.

        Ово је саопштио заменик министра иностраних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков. Још је додао ј прецизирао:

        „Још активније него досад радићемо и на замени увоза домаћом производњом. Смањићемо зависност и од америчких платних система и од долара. Сада је то постало преко потребно, а уследиће још неке мере“.

        У наставку је подвукао: „Русија мора створити функционалне економске схеме у којима ће зависност од долара и америчког валутно-финансијског система бити смањена. У супротном, све време ћемо им бити на удици. А то је управо оно што је њима потребно“.

        Рјабков је у врху руске дипломатије задужен управо за односе са Сједињеним Државама. Зато његове речи нису тек једна у низу изјава.

Заменик министра иностраних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков

Заменик министра иностраних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков

Он је истовремено изразио наду да до конфронтације између Русије и САД ипак неће доћи:

„Радићемо на томе да односе ако не баш нормализујемо, бар да нађемо путеве како да минимализујемо штету од онога што се догодило“.

Држави секретар САД Рекс Тилерсон у међувремену је изјавио да ће Вашингтон до 1. септембра одговорити на захтев Москве да сведе свој дипломатски и остали персонал у РФ на 455, односно да га смањи за 755.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *