Вијести, Свијет

Ракетни напад на полицију у Анкари

Ankara

Зграду турске полиције у Анкари погодиле три мање ракете, али нема настрадалих, већ само материјалне штете.

Три ракете погодиле су зграде турске полиције у Анкари, али нема настрадалих, већ само материјалне штете, рекао је турски министар унутрашњих послова Муамер Гелер.

Напад се догодио синоћ око 20.30 на зграде управе турске националне полиције у кварту Дикмен, рекао је министар. Ракете су највероватније лансиране из ручног ракетног бацача.

По једна ракета, погодила је седиште полиције и једну суседну полицијску зграду, а један неексплодиран пројектил нађен је у дворишту, јавила је телевизија НТВ.

Полиција је затворила путеве да ухвати нападаче, а шеф националне полиције је дошао на место напада.

Телевизија НТВ јавила је да је један осумњичени побегао и да га полиција тражи, док је телевизија Си-Ен-Ен Турк навела да су у бекству двојица осумњичених.

Министар није рекао на кога сумња, међутим медији помињу забрањену организацију екстремне левице – Револуцинарни фронт за ослобађање народа (ДХКП-Ц).

Та група преузела је одговорност за нападе ракетама и ручним бомбама марта ове године на Министарство правде и седиште владајуће Партије правде и развоја, када је рањен један полицајац.

Та група је преузела одговорност и за самоубилачки напад на Амбасаду САД у Анкари 1. фебруара ове године када је погинуо чувар – Турчин.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *