Вијести, Регион

Покупили злато и новац, радници остали без плата

014102

Представници фирме „Gold Exchange“ која се бави откупом злата у БиХ и региону, покупили су сав накит и новац из БХ. пословница, усред ноћи и нестали, а раднике оставили без плате, тврде радници ове фирме.

Радници су се окупили испред канцеларија фирме у Сарајеву, а све су кажу пријавили и полицијским агенцијама у БиХ.

„До четири сата јуче сам радила нормално у пословници у Зеници, затворила сам радњу и отишла кући. Јутрос кад сам дошала на посао примјетила сам да је неко током ноћи био у радњи, јер су однесени злато, сребро и новац који су били у сефу. Током прегледавања снимка са надзорних камера у радњи утврђено је да су све однијели Ана Бет и Зеид Билаловић“, рекла је радница „Голда“ Надира Валентић, из Зенице.

Како су радници објаснили, оснивач ове фирме је Желимир Багић из Хрватске, а Бет је директорица, док је Билаловић дао отказ у тој фирми и није се појављивао више до протекле ноћи.

Новац и злато су, кажу радници, однесени и из других продавница ове фирме широм БиХ, али и из неких пословница у региону. Радници су све то пријавили надлежним полицијским органима, граничној полицији и Сипи. Према тврдњама, Бет и Билаловић су наводно јуче добили налог из Хрватске да се затворе све пословнице у БиХ. Јуче је у Сарајеву затворено 16 пословница, а у Зеници су синоћ ушли у пословнице иза поноћи, узели све што им је било битно и нестали су, наводе радници.

Већи број радника у послијеподневним сатима данас се окупио испред просторија управе ове фирме у Сарајеву. Кажу да им фирма дугује двије плате и да су њихове радне књижице и остала документација код послодавца.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *