Вијести, Свијет

Путин се срео са Оландом у аеродрому „Внуково“, али му „мистрале“ није помињао

РУСКИ ЛИДЕР УПОЗОРИО КИЈЕВ ДА СУ БЛОКАДА ДОНБАСА И ЦЕЛОВИТОСТ УКРАЈИНЕ – ТЕШКО СПОЈИВИ

        РУСКИ лидер Владимир Путин срео се са Франсоа Оландом у московском међународном аеродрому „Внуково“.

        Француски председник је „свратио“ у повратку из званичне посете Казахстану.

        Путин је, по завршетку разговора, изјавио да он није покретао проблем два носача хеликоптера  које за руску ратну флоту гради француско војно бродоградилиште Сен-Назер.

        Један од њих је већ готов, али се Париз – суочен са притисцима из САД и НАТО – још не усуђује да га испоручи Москви. Тим поводом је председник Русије рекао само оволико:

         „О мистралима уопште нисмо говорили, нисмо их чак ни поменули. Русија полази од тога да постоји уговор и да ће он бити реализован. Све у свему, ја икаква питања о томе нисам постављао, а ни председник Француске није о томе ништа рекао. Ми се са разумевањем односимо према томе како Француска испуњава своје обавезе“.

         „Чак и ако Француска не изврши тај уговор, ми од тога нећемо правити превелики проблем. Рачунамо, наравно, да ће нам вратити новац који смо за та два брода уплатили“.

        Оланд и Путин су се изјаснили за тренутни прекид ватре у Украјини и за брзу размену заробљеника по формули „сви за све“.

Оланд и Путин

Оланд и Путин

Руски лидер је ситуацију у Украјини назвао „трагичном“ и изразио очекивање да ће Кијев одустати од свих покушаја да блокира југоисток земље.

Подвукао је да би блокада Донбаса учинила тешко замисливом територијалну целовитост Украјине коју Русија – како је нагласио – подржава…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *