Вијести, Свијет

Путин позвао устанике да опкољеним Украјинцима омогуће да изађу из обруча

АПЕЛОВАО ДА ОТВОРЕ ХУМАНИТАРНЕ КОРИДОРЕ ДА БИ БИЛЕ ИЗБЕГНУТЕ БЕСМИСЛЕНЕ ЖРТВЕ

  • Треба им дати могућност да несметано изађу из зоне ратних дејстава, да споје са својим породицама, да се врате својим мајкама, својим женама и деци. Треба хитно пружити медицинску помоћ рањенима у војној операцији наглашава се у специјалној изјави руског вође
  • Путин нагласио да су устаници постигли озбиљне успехе у пресецању војне операције Кијева која представља смртну опасност за становништво Донабаса и позвао Кијев да одмах прекине ватру и да са представницима Донбаса седне за преговарачки сто

        

РУСКИ председник Владимир Путин јавно је апеловао на снаге Доњецке и Луганске Републике да отворе хуманитарни коридор за опкољене украјинске војнике и тако им омогуће да изађу из зоне борби.

         Путиново обраћање емитовала је прес-служба Кремља, а у њему дословно пише:

         „Позивам устаничке снаге да отворе хуманитарни коридор за опкољене украјинске војнике да би биле избегнуте бесислене жртве. Треба им дати могућност да несметано изађу из зоне ратних дејстава, да споје са својим породицама, да се врате својим мајкама, својим женама и деци. Треба хитно пружити медицинску помоћ рањенима у војној операцији”.

         Путин је у обраћању указао да су устаници окружили велики број украјинских војника који су се у том положају нашли извршавајући наређења, а не по својој вољи.

         Па наставио: „Поново позивам власти Украјине да одмах прекину војна дејства, да прекину ватру и да седну за преговарачки сто са представницима Донбаса и да све нагомилане проблеме  решавају искључиво мирно”

         Председник РФ је нагласио да су устаници постигли озбиљне успехе у пресецању војне операције Кијева која представља смртну опасност за становништво Донабаса, а већ изазвала велике жртве међу цивилима.

         Поновио је да је Русија спремна да становништву Донбаса и даље указује хуманитарну помоћ.

         Нови конвој требало би – према најновијем договору – да прате представници Међународног и руског Црвеног крста.

 

Путин позвао устанике да опкољеним Украјинцима омогуће да изађу из обруча

Путин позвао устанике да опкољеним Украјинцима омогуће да изађу из обруча

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *