Вијести, Свијет

Доњецка Република подржала Путинов предлог о хуманитарним коридорима

ВРХ ДНР ИМА САМО ЈЕДАН УСЛОВ: ДА ОПКОЉЕНИ УКРАЈИНЦИ ПРЕДАЈУ ТЕШКО НАОРУЖАЊЕ И МУНИЦИЈУ

         РУКОВОДСТВО Доњецке народне републике подржало је иницијативу председника Русије Владимира Путина о отварању хуманитарних коридора за опкољене украјинске војнике, изјавио је премијер ДНР Александар Захарченко.

         „Појавила се иницијатива председника Русије да се украјинским јединицама опкољеним у џеповима код Иловајска обезбеде хуманитарни коридори како би се избегло крвопролиће.

         Због уважавања према Владимиру Владимировичу Путину — председнику земље која нам пуно морално помаже — спремни смо да украјинским јединицама које су опкољене у тим џеповима обезбедимо хуманитарне коридоре, под условом да предају тешко наоружање и муницију, како се та муниција и оружје у будућности не би користили против нас”— истакао је Захарченко.

Премијер ДНР Александар Захарченко

Премијер ДНР Александар Захарченко

Извор: Факти.рс

Путин: Украјинска команда не пушта своје војнике из „котла“ без отпора

Команда украјинске армије је одлучила да не пушта своје војнике из „котла“ на истоку Украјине, већ им је наредила да покушају да се пробију кроз устаничке снаге, рекао је Владимир Путин на форуму „Селигер“.

Руски председник сматра да је то „огромна грешка“ која ће однети многе људске животе.

Путин је раније тражио од устаника да отворе хуманитарни коридор за опкољену украјинску војску. Устаници су пристали али под условом да војска остави оружје и технику.

У Савету националне безбедности и одбране Украјине су изјавили да „предлог о коридору доказује да тим људима (устаницима) командују из Кремља“.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *