Вијести, Свијет

Путин: Косово и Метохија је српска територија

031759

Руски предсjедник Владимир Путин поручио је патријарху Српске православне цркве Иринеју да ће Москва и даље на међународној сцени заступати став да је Косово и Метохија правно – српска територија.

Како је јавио београдски дневник „Вечерње новости“ на свом Интернет сајту, Путин је током сусрета са Иринејом у Кремљу поручио да Русија неће признати самопроглашену државу Косово, која је настала кршењем резолуције 1244 Савjета безбjедности УН као свих норми међународног права.

Москва ће и даље досљедно подржавати Србе у праведној борби да сачувају своју територију, становништво и храмове на Косову и Метохији, поручио је руски предсједник српском патријарху током сусрета у Кремљу у четвртак увече.

Послије говора представника делегација православних цркава, посебно Његове светости Иринеја, Путин је говорио десетак минута о невољама које је имао и има српски народ на Косову и Метохији.

Српски патријарх био је веома задовољан тим разговором, јер се уверио да је предсједник Русије одлично информисанј о томе колико Срби и друго неалбанско становништво данас пати на КиМ, наводе „Новости“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *