Вијести, Свијет

ПУТИН: Контрасанкције само ако су у нашем интересу, ништа само ради „показивања зуба“

РУСКИ ЛИДЕР ОЦЕНИО ДА ЗАПАД КОРИСТИ УКРАЈИНУ САМО ЗА „ЗАЉУЉАВАЊЕ“ МЕЂУНАРОДНЕ СИТУАЦИЈЕ

  • Западне санкције доносе и негативно, али ако се ствари сагледају у целини – позитивног је више. Уосталом, што наши државни функционери и чиновници буду мање путовали у иностранство – утолико боље – подвукао је Владимир Путин

        РУСКИ лидер Владимир Путин, који је у Душанбеу присуствовао самиту ШОС, оценио је после нових ЕУ-америчких санкција да Запад ситуацију у Украјини користи за „заљуљавање“ међународне ситуације.

         „Пада ми на памет завереничка мисао да Украјина као Украјина никога не интересује, него да је напросто користе за расклимавање међународних односа. Нове санкције, које је против Русије објавио Запад, изгледају чудновато јер фактички подривају мировни процес који је кренуо у Украјини“ – прецизирао је Путин.

        Подсетивши да је разговарао са украјинским колегом Петром Порошенком, да су се њихови погледи на ситуацију у доброј мери поклопили и да је он зато предложио план од седам тачака чију основу је преузела контактна група за Украјину приликом свог последњег окупљања у Минску, председник РФ је оценио да његовој земљи западне санкције доносе више позитивног него негативног.

         „Да, постоји оно што је негативно, али ако се ствари сагледају у целини – позитивног је више. Уосталом, што наши државни функционери и чиновници буду мање путовали у иностранство – утолико боље“ – подвукао је Путин.

        Подсетио је да „рат санкцијама“ није избор Русије, Путин је нагласио: „Ако неко неће да послује са Русијом – то је његова ствар. Алтернатива увек постоји“.

Председник РФ Владимир Путин

Председник РФ Владимир Путин

Шеф руске државе посебно је истакао: да ће одобрити увођење контрасанкција само у случају да оне доносе корист домаћој економији.

„Ако влада Русије процени да неки кораци одговарају интересима наше економије – направићемо их. Контрасанкције ће уследити само уколико буду стварале боље услове за нас и наше произвођаче. Ништа нећемо чинити само зато да бисмо показали несаломљивост и зубе, наносећи притом себи штету“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *