Свијет

Путин и Оланд разговарају о „широкој и моћној антитерористичкој коалицији“

У МОСКВИ ПОЧЕЛИ ПРЕГОВОРИ РУСКОГ И ФРАНЦУСКОГ ШЕФА ДРЖАВЕ

ТЕРОРИСТИЧКИ  акти у Француској и обарање руског А-321 над Синајем – присиљавају Москву и Париз да обједине напоре у борби са тероризмом – заједно су указали Франсоа Оланд и Владимир Путин.

Руски лидер је додао: „Грађани Русије разумеју осећања Француза. Заједно са вама жалимо због 136 убијених и 350 рањених. Ми ценимо Ваше напоре да се формира широка антитерористичка коалиција коју и ми сматрамо апсолутно неопходном. На том плану су наше позиције подударне“.

Председник Француске је свом домаћину приликом поздрављања рекао: „Спремни смо да сарађујемо, господине председниче, и драго ми је што Вас видим. Ми смо на својој кожи осетили шта је тероризам. То је наш заједнички непријатељ“.

Оланд је нагласио да коалиција мора бити „широка и моћна“:

„Управо због ње сам данас са Вама. Волео бих да нађемо заједничко решење, да идемо истим путем и да координирамо своја дејства како бисмо се ефикасно борили против заједничког непријатеља и нашли политичко решење за Сирију“.

Франсоа Оланд и Владимир Путин

Француски лидер је додао да је за земље које се боре против тероризма „наступио моменат да преузму одговорност за оно што се догађа и да преузму координиране мере“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара