Вијести, Свијет

Путин честитао Божић православним верницима

Председник РФ Владимир Путин је честитао Божић православним верницима и упутио честитку Патријарху Московском и целе Русије Кирилу.

„Овај светли празник изазива најбоље емоције и мисли, служи уједињењу милиона људи на основу заједничких духовних вредности и историјских традиција, чији су неодвојиви део узајамно поштовање и разумевање, милосрђе и брига о ближњем“, стоји у честитки.

Фото: РИА Новости

Фото: РИА Новости

Патријарх Кирил се на Бадњи дан обратио свим свештеницима и православним верницима са Божићном посланицом, у којој је позвао све да непрестано раде добро и одупиру се греху.

Извор: Глас Русије

Путин Божић дочекао у Сочију, Медведев – у Москви

РУСКИ ЛИДЕР ПРИСУСТВОВАО БОГОСЛУЖЕЊУ У НОВОПОДИГНУТОЈ ЦРКВИ ПОРЕД ОЛИМПИЈСКОГ ПАРКА У СОЧИЈУ

РУСКИ председник Владимир Путин Божићном богослужењу на Бадње вече присуствовао је у цркви Нерукотвоног лика Христа Спаситеља који је подигнут поред Олимпијског парка у Сочију.

Овај нови храм освештан је пре неколико дана. Његова градња почела је августа 2012. године.

Нови храм је део православног комплекса „Прихватилиште Светог Јована Претече”.

Путин редовно посећује цркве и манастире у време главних православних празника. За Ускрс је, по правилу, у Москви, а Божић обично дочекује изван главног града.

Примера ради, Путин је 2011. дочекао у цркви Богородичиног Покрова у селу Тургиново у Тверској области, а 2012. – у  Спасо-Преображенском храму у Санкт Петербургу.

Руски премијер Дмитриј Медведев присуствује са супругом патријаршијској Божићној литургији

Руски премијер Дмитриј Медведев присуствује са супругом патријаршијској Божићној литургији

Руски премијер Дмитриј Медведев присуствује са супругом патријаршијској Божићној литургији у московском храму Христа Спаситеља.

Поглавар РПЦ Кирил почео је богослужење поклоњењем великој хришћанској реликвији – Даровима Источних мудраца – која је са Свете Горе донета у Москву у сребрном ковчегу постављена у средиште храма.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *