Вијести, Регион

Вулин прешао у надлежност Тачијевог министра полиције

Вулин прешао у надлежност Тачијевог министра полиције Бајрама Реџепија

ДОЛИЈАЛА ДЕМАГОГИЈА О „СТАТУСНОЈ НЕУТРАЛНОСТИ“ САЂЕЊА ТИКАВА СА ЗМИЈОМ

ВУЧИЋЕВ и Дачићев министар за Косово и Метохију Александар Вулин – као и сва њихова демагогија о статусној неутралности тикава које саде са Хашимом Тачијем и његовим западним покровитељима – завршава тако где једино и може да заврши: у надлежности Змијине полиције.

КПС, наиме, није дозволила великом Вулину да Бадњи дан и вече проведе у Ђаковици, већ само да посети Косовску Митровицу, Пећ и Грачаницу.

Вулин ће зато – уместо у Ђаковици, како је раније било најављено – присуствовати паљењу бадњака у манастиру Грачаница.

А црту испод свега – масну црту – подвлачи саопштење шиптарског Министарства унутаршњих послова да је министар „косовске полиције“ Бајрам Реџепи забранио Вулинову посету Ђаковици и да је ту одлуку донео још 3. јануара.

У саопштењу косовске полиције се наводи да је Вулину дозвољено да посети Косовску Митровицу, Пећ, Грачаницу, али не и Ђаковицу.

Александар Вулин

Александар Вулин

„Вулину је омогућена посета Грачаници“, рекао је Танјугу портпарол МУП-а Косова Баки Кељани.

Вулин је, како је раније најављено, на Бадње вече требало да присуствује паљењу бадњака у манастиру Успење Пресвете Богородице у Ђаковици, а потом и вечерњем богослужењу.

Градоначелница Ђаковице Мимоза Кусари – Лила, наиме, оштро је реаговала на најављену Вулинову посету. У поруци коју је упутила путем социјалне мреже Фацебоок она је апеловала на косовску владу, канцеларије ЕУ у Приштини и Бриселу, мисије Еулекса и Кфора да не дозволе посету Вулина, јер, „за то није ни време ни место“.

У међувремену, према писању Коха диторе, градоначелница је од званичника у Приштини добила, како је рекла, гаранције да посета српског министра Ђаковици неће бити реализована, а јутрос је обишла јединице локалне полиције и специјалаца, које су распоређене испред православне цркве у том месту.

Такве мере су предузете након што је наваљено да ће се испред цркве окупити „грађани Ђаковице“ да протестују због најављеног Вулиновог доласка.

Кусари Лила је изјавила да ће Вулин посетити Косово, али не и Ђаковицу.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *