Вијести, Свијет

Пожар на броду са 30 тона хашиша

032703

Брод „МВ Голд стар“, на којем је избио пожар надомак обала Малте, превозио је више од 30 тона хашиша, саопштиле су италијанске власти.

„МВ Голд стар“ био је јуче на двадесетак километара од Малте када је на њему избио пожар, а италијанска поморска стража сматра да је ово можда учињено намјерно како би се илегални товар уништио и избјегла хапшења.

Ватра се разбуктала и угашена је тек јутрос, а деветочлану посаду покупио је брод италијанске поморске страже који се нашао у близини.

„МВ Голд стар“ је радиом упутио позив за помоћ када је био на око 30 наутичких миља сјеверно од острвске државе у Средоземном мору.

Малтешка армија је послала два патролна брода и брзи војни пресретач и они су се током ноћи борили са стихијом.

Очекује се да ће брод бити довучен до Италије.

Како је данас саопштила италијанска полиција, египатски и сиријски кријумчари дроге запалили су сопствени брод са 30 тона хашиша пошто их је пресрела поморска патрола. Полиција је навела у саопштењу да је прије три дана добила дојаву о великој пошиљци дроге која ће се налазити на броду у Медитерану.

У питању је брод „Златна звезда“ (Голд стар) дугачак 85 метара регистрован у Танзанији, пренијела је агенција АФП.

„Девет чланова посаде, држављани Египта и Сирије, запалили су брод и уништили њихов драгоцјен товар, а потом су скочили у море“, наводи се у саопштењу. Кријумчари су извучени из воде и ухапшени.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *