Вијести, Свијет

Порошенко тражи да Запад појача притисак на „сепаратисте“ и њихове спонзоре

ПРЕКИНУО ПОСЕТУ САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ И ХИТНО СЕ ВРАТИО У КИЈЕВ

        УКРАЈИНСКИ председник Петар Порошенко објавио је да се хитно враћа из Саудијске Арабије – где је требало да присуствује сахрани старог монарха, краља Абдале – да би због распламсавања рата у Донбасу сазвао Савет за националну безбедност и одбрану.

        Посебно је апострофирао „догађаје у Мариупољу“ и изговорио тврдњу да је од артиљеријске ватре „сепаратиста“ у том великом граду већ погинуло 30 људи.

        При том је подвукао: „Међународна коалиција која подржава Украјину дужна је да се одлучно супротстави злочинима терориста и да појача све форме притиска на оне који их спонзоришу и свестрано подржавају. Ово сам из Ријада пренео лидерима водећих земаља света“.

Украјински председник Петар Порошенко

Украјински председник Петар Порошенко

Порошенко је – у свом познатом стилу – најавио да ће, чим се нађе у Кијеву, координирати потезе и акције које ће бити „жесток одговор Украјине на страшан злочин у Мариупољу“.

Извор: Факти.рс

ДНР: Устаници немају артиљерију која је у стању да нанесе ударац Мариупољу

Устаници самопроглашене Доњецке народне републике демантовали су инфорамцију безбедносних структура да је Мариупољ гађала аритљерија ДНР.

Снаге устаника у области Мароупоља немају аратиљеријске системе који би могли да гађају указани регион. Од наших положаја до указаног места превише је велика раздаљина (за наоружање устаника) – саопштио је за РИА Новости председник штаба устаника ДНР.

Према речима представника, ватра је вођена из региона Стари Крим, где се налази украјинска војска. ДНР то сматра провокацијом од стране Кијева.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *