Вијести, Свијет

Пјонгјанг гради реплику лондонског Биг Бена

Сјеверна Кореја ускоро би могла осјетити чари Лондона и то управо репликом торња Биг Бена који се наводно гради у пријестоници ове тајанствене земље.

Реплика култног торња, архитекте Аугустуса Велбија Пугина, наводно је изграђена и саставни је дио парка „Мијатурни свијет“ који би требало да буде отворен за јавност ове године.

Овај парк, у којем се наводно налази и реплика паришког Ајфеловог торња, дио је тзв. грађевинског бума у Пјонгјангу који је започео 2010. године.

Сјевернокорејски вођа Ким Јонг-ун обећао је својим сународницима да ће до краја овог десетљећа стати у крај штедњи и тешком животу са слоганом: „Нема више стезања каиша“.

Асошијејтед прес, једина западна новинска агенција којој је дозвољено да извјештава из ове тајанствене државе, извијестила је да је трансформација Пјонгјанга видљива у центру града гдје је изграђено много велелепних зграда у којима су смјештене робне куће, ресторани и раскошни апартмани. У центру ове грађевинске помаме, у улици Чангјон, отворени су велике трговачке куће као што су Hershey’s Kisses, Coca-Cola и Doritos.

„У тим робним кућама продавачице носе униформе француских дизајнера, богати људи купују скупа вина, киви увезен са Новог Зеланда и свјеже испечене француске кроасане“, наводи извјештач Асошијејтед преса.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *