Вијести, Свијет

Пентагон: Кинески хакери поново нападају Америку!

hakeri_560_300
Званичници владе САД кажу да су хакери из Кине обновиле нападе на америчке циљеве. Компјутерски стручњаци за безбедност и амерички званичници кажу наводе једна софистицирана сајбер група покушава да хакује америчке компаније.

Раније ове године постојали су извештаји да су кинески хакери у оквиру својих мета имали предузећа и владине агенције у САД, као и канадско комунално предузећа. Такозвана „Јединица 61398“ успела је да угрози 141 предузеће у више од 20 главних индустрија у последњих неколико година. Заразили су компјутере у Кока коли, канадски огранак Телвент и многе друге.

„У 2012, бројни компјутерски системи широм света, укључујући и оне у власништву америчке владе, били су мета хакерских напада, од којих неки могу директно могу да се припишу кинеској влади и војсци“, саопштио је Пентагон.

Бројни америчких званичници признали су да је Кина мало попустила у тој својој кампањи након што су извештаји о њиховим активностима објављени у фебруару, али да су сада поново кренули ухакерске нападе. Званично није саопштено који су се амерички рачунарски системи нашли на удару, али се наводи да су неки од циљева били и раније мета хакерских напада из Кине

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *