Свијет

Откако Сиријска армија побеђује – Запад кука да се разарају школе и болнице и гину цивили и деца

ТВРДИ СЕ ДА ЈЕ ГАЂАНО ПЕТ БОНИЦА И ДВЕ ШКОЛЕ – У ЛАГАЊЕ СЕ УКЉУЧИО И ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР УН

  • Не могу ни да се између себе договоре: да ли су наводни напади били само у Алепу и Идлибу или и у Азазу који контролишу терористи и Турска. Своју улогу игра и злогласна филијала британске шпијунаже – лондонска Оперваторија за људска права у Сирији
  • Сиријски амбасадор у Москви Ријад Хадад: Ваздушне ударе на болницу на северу Сирије, која је радила уз подршку Лекара без граница, извели су амерички авиони

        УЈЕДИЊЕНЕ нације су данас саопштиле да је у нападима на најмање пет медицинских установа и две школе на северу Сирије убијено скоро 50 цивила, међу којима има и деце.

        Генерални секретар УН Бан Ки-мун изразио је забринутост због таквих извештаја и те нападе сматра „очигледним кршењем међународног права“, изјавио је његов портпарол Фархан Хак, пренео је AFP.

        „Генерални секретар је дубоко забринут због извештаја о ракетним нападима на најмање пет медицинских установа и две школе у Алепу и Идлибу, у којима је убијено скоро 50 цивила, међу којима и деца, а многи су рањени“, рекао је портпарол Хак.

        Такви напади представљају кршење међународног права, истакао је он, додајући да они такође „бацају сенку на обавезе преузете на састанку Међународне групе подршке Сирији у Минхену 11. Фебруара“, пренео је Ројтерс.

        Нешто раније, шеф Уницефа Ентони Лејк саопштио је да је ужаснут извештајима о нападима на четири медицинске установе у Сирији, од којих две подржава та агенција УН.

        Лејк је навео да је једна од тих установа дечија болница и породилиште, где су наводно погинула и деца, а на десетине особа је евакуисано.

        Два напада су се одиграла у Азазу, граду на северу земље, а остала два у провинцији Идлиб, где је наводно једна болница погођена четири пута, додао је Лејк.

        Он је навео да постоје извештаји и да су две школе нападнуте у Азазу и да је шесторо деце наводно убијено.

        – Ваздушне ударе на болницу на северу Сирије, која је радила уз подршку Лекара без граница, извели су амерички авиони, изјавио је данас сиријски амбасадор у Москви Ријад Хадад.

        „Болницу су уништиле америчке ваздухопловне снаге. Руске снаге немају никакве везе са тим“, рекао је Хадад за руску тв станицу Русија 24, пренео је Ројтерс.

Откако Сиријска армија побеђује - Запад кука да се разарају школе и болнице и гину цивили и деца

Откако Сиријска армија побеђује – Запад кука да се разарају школе и болнице и гину цивили и деца

Сиријска опсерваторија за људска права је раније објавила да су нападе извели руски авиони и да је болница уништена као и да је девет особа погинуло, а више рањено, наводи AFP.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара