Вијести, Свијет

НСА: Сноуден узео документа са интерног сајта

NSA (1)

Едвард Сноуден прибавио тајна документа са интерног веб сајта, саопштава НСА. Преузели смо кораке да ограничимо приступ запослених чуваним подацима НСА, наводе у тој агенцији.

Безбедносне националне агенци саопштила је да је њихов вивши службеник Едвард Сноуден тајна документа, која је објавио у јавности, прибавио са интерног веб сајта.

Тајни документи које је Сноуден обелоданио налазили су се на интерном сајту и његово радно место му је омогућавало да врло лако може да направи дигиталне копије без знања својих супервизора, потврдио је претпостављени задужени за технологију у НСА Лони Андерсон.

„Имамо изузетно добру идеју о томе којим је тачно подацима он имао приступ и како је практично имао приступ њима. Прву ствар коју смо урадили после цурења информација у медијима била је да закључамо хард диск, тако да само две особе имају сада приступ њима“, рекао је Андерсон за Национални државни радио америчке владе.

Андерсон је додао да је НСА предузео кораке како би ограничио приступ запослених чуваним подацима НСА програма надзора који су обелодањени у јавности.

Остале промене укључују ограничавање приступа осетљивим документима који су обезбеђени идентификаторима како би се омогућило супервизорима да виде ко и којим подацима приступа и шта ти појединци раде са њима, навео је Андерсон, преноси Ројтерс.

Америчке власти су подигле оптужницу због шпијунаже против Сноудена, који је добио привремени азил од Русије, где тренутно живи.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *