Вијести, Свијет

Нијемци се стискају, Срби љетују опуштено

009279

Свако четврто домаћинство у Њемачкој прошле године није имало довољно средстава да некуд отпутује за годишњи одмор.

Како је показало истраживање агенције за статистичка испитивања Дестатис, бројне породице у Њемачкој сматрају да не располажу са довољно финансијских средстава да би провеле барем једну недјељу одмора изван свог пребивалишта, наводи се у саопштењу које преноси француски Фигаро.

У прошлој години 25 одсто домаћинстава у Њемачкој је изјавило да није могло да путује за годишњи одмор из финансијских разлога.

Најугроженије категорије су самохрани родитељи, међу којима чак 47 одсто није имало довољно новца за путовања, док је то себи ипак могло да приушти 79 одсто парова са дјецом, наглашава се у студији.

За разлику од Нијемаца, у Србији као да нема кризе. Да се Срби тешко одричу љетовања и поред лоше економске ситуације показује и процјена да ће милион грађана Србије провести одмор у инострантсву. Недавно је чак и шеф канцеларије Свјетске банке у Београду Луј Брефор изразио чуђење због те процјене. Али он је нашао рјешење за ту енигму.

„Постоји велики број људи који у Србији ради у сивој зони. Просто, не би толико људи имало новца да иде на љетовање да не раде“, рекао је Брефор.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *