Свијет

Није било извињења УН због пјесме „Марш на Дрину“

024298

Мартин Несирки, портпарол генералног секретара УН-а Бана Ки-муна, поновио је данас да је први човек УН само изразио жаљење уколико су се неки људи нашли погођени због пјесме „Марш на Дрину“, не поменувши извињење како су јуче неки медији пренијели.

Сврха концерта је била порука мира и помирења, а свјесни смо велике осјетљивости која прати ову тему, као и различитих гледишта,рекао је Несирски на прес брифингу у сједишту УН.На питање да прецизира да ли се генерални секретар јуче извинио због извођења ове пјесме на новогодишњем концерту у Генералној скупштини, Банов портпарол је рекао да само може да понови своју изјаву од јуче.Једноставно ћу рећи оно што сам рекао и јуче, да је он изразио жаљење уколико су се неки људи нашли погођени због пјесме – нагласио је портпарол.

Неки су медији пренијели, да се генерални секретар извинио у име УН због извођења „Марша на Дрину“ у холу Генералне скупштине. То се очигледно није догодило, његов портпарол је само изразио жаљење што су се неки због овога осјетили увријеђени,рекао је Јеремић.Извињења дакле није било. Јер да јесте, оно би, имајући у виду значај ове пјесме за наш национални идентитет, представљало увреду за српски народ- оцијенио је Јеремић, додавши да сматра да генерални секретар „себи то свакако не би дозволио“.

Коментариши чланак

Коментара