Вијести, Свијет

НАТО ће уз границе Русије имати шест команди и до 40.000 елитних војника за брза дејства

СТОЛТЕНБЕРГ: НИСМО У ХЛАДНОМ РАТУ СА РУСИЈОМ, НИСМО НИ У ТРЦИ У НАОРУЖАЊУ

  • Ештон Картер, који се у граду Минстеру срео са министрима одбране Немачке, Норвешке и Холандије, објавио да ће САД снагама НАТО за брза дејства ставити на располагање наоружање, војне авионе, а и војнике, укључујући командосе. Чак је прецизирао да ће у све бити укључени: бомбардери, ловци и бродске ракете…

         НАТО  и Русија нису у хладном рату – изјавио је Јенс Столтенберг.

         Генерални секрета западне војне алијансе додатно је прецизирао и нагласио:

         „Нисмо у хладном рату, али нисмо више ни у стратешком партнерству”.

         Столтенберг је овоме додао: „НАТО не тежи ни трци у наоружању, ни повећавању напетости у односима са Русијом”.

         Све ово му није нимало сметало да Москву оптужи за „подривање стабилности у Европи”. По његовој процени, Москва то чини „укученошћу у конфликт у Украјини, учесталим изненадним војним маневрима и својом нуклеарном реториком”.

         Столтенберг је посебно указао: „Изненадни маневри  су маскирали прикључивање Крима Русији и коришћени као камуфлажа за пружање подршке својима у ратним дејствима у Украјини”.

         Оно што је сам назвао „нуклеарном реториком Русије” – генсек НАТО прогласио за једини разлог што алијанса „појачава своју одбрану и борбену готовост на Истоку Европе”.

НАТО ће уз границе Русије имати шест команди и до 40.000 елитних војника за брза дејства

НАТО ће уз границе Русије имати шест команди и до 40.000 елитних војника за брза дејства

При том је ипак открио: да ће алијанса уз границе Русије имати шест команди и држати у приправности 30-40 хиљада елитних војника.

Амерички министар одбране Ештон Картер, који је управо завршио посету немачком Минстеру где се срео са министрима одбране Немачке, Норвешке и Холандије, објавио је да ће његова земља тим снагама НАТО за брза дејства ставити на располагање наоружање, војне авионе, а и војнике, укључујући командосе. Чак је прецизирао да ће у све бити укључени: бомбардери, ловци и бродске ракете…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *