Вијести, Регион

Вучић и Дачић написали СБ УН да ће британска резолуција дестабилизовати и Србију и регион

НЕ ОСПОРАВАЈУ ТВРДЊЕ ЛОНДОНА О ГЕНОЦИДУ, БАРАТАЈУ „ЗЛОЧИНОМ У СРЕБРЕНИЦИ”

  • Свих пет сталних чланица Савета безбедности упозорили на оно што их посебно „жуља”: да би британска резолуција „утицала и на дестабилизацију политичких односа у самој Републици Србији”

         СРБИЈА не разуме ни смисао ни циљ резолуције о Сребреници, која би, осим што би утицала на дестабилизацију у региону, утицала и на дестабилизацију политичких односа у Србији, стоји у писму које је Београд упутио сталним чланицама Савета безбедности УН поводом британског нацрта резолуције о Сребреници.

         У писму, у које је Танјуг имао увид, истиче се да Република Србија одаје пошту свим жртвама сукоба на простору бивше СФРЈ и чврсто је уверена да наша сећања и активности, чији је циљ да се прошлост не заборави, треба да буду искључиво у функцији помирења и промоције регионалне сарадње и добросуседства.

         У писму је наглашено да наслеђе прошлости не сме да буде препрека нашој заједничкој будућности.

         Управо полазећи од тога, каже се у писму, Србија је са изненађењем дочекала нацрт текста резолуције Савета безбедности Уједињених нација који је примила од Велике Британије, а поводом 20. годишњице злочина који се догодио у Сребреници.

Вучић и Дачић написали СБ УН да ће британска резолуција дестабилизовати и Србију и регион

Вучић и Дачић написали СБ УН да ће британска резолуција дестабилизовати и Србију и регион

„Србија сматра да било каква резолуција неће допринети помирењу у региону, него ће, напротив, изазвати тензије, трвења и додатно га дестабилизовати. Србија не разуме ни смисао ни циљ резолуције, која би, осим што би утицала на дестабилизацију у региону, додатно утицала и на дестабилизацију политичких односа у самој Републици Србији”, наведено је у писму које је Србија упутила сталним чланицама Савета безбедности УН – САД, Великој Британији, Француској, Русији и Кини.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *