Свијет

Најмање 3.000 Немаца у Берлину демонстрирало против политике Меркелове

СКАНДИРАЛО СЕ: „МЕРКЕЛОВА МОРА ОТИЋИ!” И „НЕ ШЕРИЈАТУ У НЕМАЧКОЈ!”

         НАЈМАЊЕ 3.000 Немаца демонстрирало је данас у Берлину против политике Ангеле Меркел.

         Митинг испред главне железничке станице Берлина организовали су десна партија Алтернатива за Немачку и Европски антиисламистички покрет Пегида.

         Митинг је обезбеђивало око 1.300 полицајаца, а организован је уочи регионалних избора у три немачке земље Баден-Виртемберг, Рајнланд-Пфалц и Саксонија-Анхалт.

         Учесници митинга су држали у рукама немачке заставе и црвене заставе Пегиде са жуто-црним крстовима. Скандирали су: “Меркелова мора отићи!”, “Не шеријату у Немачкој!” и “Политичари одлазе – народ остаје!”.

         Припадници немачких левих партија покушавали су да испровоцирају сукоб са учесницима ових демонстрација против Меркелове, оптужујући их да се држе фашистичке идеологије. Међутим, полиција је успела да сузбије нападаче.

Најмање 3.000 Немаца у Берлину демонстрирало против политике Меркелове

Најмање 3.000 Немаца у Берлину демонстрирало против политике Меркелове

Након што су се повукли, левичари су одржали антимитинг. Неколико стотина метара даље од железничке станице. Полиција је саопштила да их је било око хиљаду. У сваком случају узвикивали су: “Не нацизму у Берлну!”, “Доле фашизам, не Пегиди!” и “дајмо шансу избеглицама!” и носили транспаренте “Добро дошле избеглице!”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара