Вијести, Свијет

МИП РУСИЈЕ: Вашингтон поставља мину у темеље руско-америчке сарадње

МОСКВА АМЕРИЧКИ ЗАКОН О ПОДРШЦИ СЛОБОДЕ У УКРАЈИНИ НАЗВАЛА „ОТВОРЕНО КОНФРОНТАЦИОНИМ“

  • Портпарол Министарства иностраних послова Русије Александар ЛУКАШЕВИЧ упозорио САД да његова земља не пристаје на америчке уцене, да неће одустати од својих националних интереса и да неће дозволити мешање у своје унутрашње ствари

        МОСКВА сматра отворено провокативним Закон о подршци слободе у Украјини за који су гласала оба дома Конгреса САД – изјавио је портпарол руске дипломатије Александар Лукашевич.

         „Тај закон је одобрен – указао је Лукашевич – без икакве расправе и одговарајућег гласања, па његов отворено конфронтациони карактер не може не изазивати дубоко жаљење. Тим законом Вашингтон поново оптужује Русију за све и свашта и прети јој новим санкцијама“.

        Он је у име Министарства иностраних послова Русије подвукао: да његова земља не пристаје на америчке уцене, да неће одустати од својих националних интереса и да неће дозволити мешање у своје унутрашње ствари.

Конгрес САД

Конгрес САД

Лукашевич је истакао да Вашингтон законом истовремено обећава кијевским властима оружје за наставак рата против Донбаса и не крије да има намеру да користи „невладине организације ради утицања на политичке процесе у Русији“, па упозорио:

„Амерички законодавци, који у томе прате администрацију барака Обаме, чине све да разоре саму конструкцију на којој је почивала сарадња између две земље. У темеље те сарадње је стављена моћна мина упоредива да фамозним амандманом Џексона и Вењика која је саради сметала неколико деценија. Стиче се утисак да у Вашингтону никако не могу да се ослободе старих фобија и да имају намеру да време врате уназад“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *