Вијести, Свијет

МЕРКЕЛ: ЕУ не планира увођење нових санкција против Русије

ЧИЖОВ: ЕВРОПСКА УНИЈА ЈЕ „ИСЦРПИЛА ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА УВОЂЕЊЕ НОВИХ САНКЦИЈА“

         ЕВРОПСКА унија не планира увођење нових санкција против Русије – изјавила је Ангела Меркел и прецизирала да је могуће само ширење „црног списка“ лица из РФ којима се забрањује улазак у ЕУ.

         Бивши председник СССР Михаил Горбачов, после свог сусрета са немачком канцеларком у Берлину, рекао је да она сматра да односе са Русијом треба „развијати и подизати на нови ниво“.

          „Она је уверена: ако се проблеми у односима могу решити – треба их решити одмах. Ако не могу – треба их прекорачити и ићи даље“ – открио је Горбачов који је пре неки да из Берлина позвао Запад да „слуша оно што говори Путин“.

Михаил Горбачов са немачком канцеларком у Берлину

Михаил Горбачов са немачком канцеларком у Берлину

Претходно је портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич саопштила: да су службе ЕУ већ припремиле „нове мере које ће пооштрити санкције против Русије“. При том је додала да „лидери ЕУ већ разматрају могућност њиховог увођења“.

Претходно је нови шеф Европске комисије Жан-Клод Јункер објавио: да ће садашњи режим санкција против Русије остати на снази.

А стални представник Русије при ЕУ Владимир Чижов нагласио је: да је Европска унија „исцрпила потенцијал за увођење нових санкција која неефиканост постаје све очигледнија“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *