Свијет

Медведев обећао грађанима Русије: „Све ће бити добро!“

НАГЛАСИО ДА РФ ВЕЋ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ ПОНОВО УЛАЗИ У ПЕРИОД ЕКОНОМСКОГ РАСТА

  • Руски премијер посебно упозорио Анкару: да је обарање Су-24 Сирији било – довољан разлог за рат. Истовремено је избегао да открије колико Москву кошта војна операција у Сирији
  • Медведев изјавио да Русија не намерава да се мири са ситуацијом са украјинским дугом и да ће се, ако буде потребно, обратити суду: „Имам осећај да неће вратити, зато што су преваранти. Одбијају да врате новац.  Ако се две државе договоре – то је суверени зајам. Никада се то није доводило у питање. Зачуђујуће је што су међународне финансијске организације почеле да говоре да то и није баш суверени зајам. То јест када су у питању две владе – то није баш суверени зајам. Глупости најобичније! То је просто дрска цинична лаж“.

        „СВЕ ће бити добро“ – овим речима је премијер РФ Дмитриј Медведев одговорио на питање о будућност Русије и перспективи њеног развоја.

         Он је сумирао годишње резултате и говорио о наредним плановима Владе у већ традиционалној емисији „Разговор с Дмитријем Медведевим“.

         Говорећи о ситуацији у привреди, Медведев је признао да она „заиста није једноставна“, истакавши да последње године нису биле лаке. Међутим, по његовим речима, руска привреда је доказала да је самодовољна у условима дефицита спољних тржишта.

         Први пут смо постали свесни сопствених економских могућности. Ми настављамо да живимо, настављамо да се развијамо. Вероватно живимо лошије него што бисмо волели, то је истина. Али, с друге стране, сада смо свесни унутрашњих ресурса руске привреде.

         Медведев сматра да је пад привреде и производње заустављен, следећа година ће бити година раста. 

         Шеф руске владе сматра да се финансијски систем одржао и да банкарски систем функционише нормално.

         Влада има „план В“ и чак „план С“ за случај неповољне нафтне конјунктуре, уверава Медведев, али признаје да „цене нафте не радују“ и налазе се на најнижем нивоу у последњих 17 година.

         Лоше је што наша привреда у толикој мери зависи од нафте. Али, таква је њена структура и нисмо је ми формирали: она се формирала последњих 60 година.

         Медведев је нагласио да је на замену увозних производа, започету након увођења санкција Запада против РФ, треба гледати као на замајац развоја. По речима руског премијера, чак и да није било санкција, требало имало би смисла измислити их да би се променила наша привреда.

         Да, замена увоза домаћом производњом се не одвија тако брзо како бисмо желели, али нико није гајио илузије. Не може се на бази суштински совјетске индустрије за две године направити индустрија као у Немачкој или Јапану.

         Медведев је овако прокоментарисао расходе Министарства одбране на војна дејства у Сирији:

         „То је тајна. Могу да кажем овако: коришћење Оружаних снага се потпуно уклапа у параметре буџета Министарства одбране. Они нису тражили повећање расхода на одбрану због Сирије“.

         Медведев је изјавио да Русија не намерава да се мири са ситуацијом са украјинским дугом и да ће се, ако буде потребно, обратити суду.

         „Имам осећај да неће вратити, зато што су преваранти. Одбијају да врате новац“.

         Медведев је прокоментарисао и став ММФ о том питању.

         „Ако се две државе договоре – то је суверени зајам. Никада се то није доводило у питање. Зачуђујуће је што су међународне финансијске организације почеле да говоре да то и није баш суверени зајам. То јест када су у питању две владе – то није баш суверени зајам. Глупости најобичније! То је просто дрска цинична лаж“.

         Медведев подвукао да Русији не прети самоизолација, да се власт „не уљуљкује“ одлукама које доноси.

         Посебно је упозорио Анкару: да је обарање Су-24 Сирији било – довољан разлог за рат.

Руски премијер Дмитриј Медведев

Руски премијер Дмитриј Медведев

Медведев подвукао да Русији не прети самоизолација, да се власт „не уљуљкује“ одлукама које доноси.

Посебно је упозорио Анкару: да је обарање Су-24 Сирији било – довољан разлог за рат.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара