Вијести, Свијет

Масовно хапшење миграната у Москви

Moskva protesti

Московска полиција ухапсила 675 људи из централне Азије, трагајући за имигрантима који немају дозволу да бораве у Русији.

У Московској области ухапшено је 675 људи из централне Азије, саопштила је данас полиција, после сукоба са групом гневних националиста, који протестују због великог броја имиграната у том подручју.

Како је јавила агенција РИА Новости, ухапшено је 675 људи, а забележено је 159 случајева кршења закона о мигрантима, укључујући 105 прекршаја кажњивих депортацијом и покренуто је 11 поступака због кривотворења докумената и илегалне предузетничке активности.

Шеф градске полиције Анатолиј Јакуњин рекао је да ће московска полиција изводити недељне операције како би пронашла имигранте који немају дозволу да бораве у Русији.

Руска агенција наводи да оваква стратегија вероватно има за циљ да умањи незадовољство због све већег броја страних радника у граду.

У јужном московском предграђу Бирјуљово од прошлог викенда протестују националисти због убиства једног младића, због кога је ове седмице ухапшен и оптужен један Азербејџанац.

Прошле недеље, пре него што је осумњичени ухапшен, а усред гласина да је за убиство крив један имигрант, група људи упала је у један тржни центар и једно складиште поврћа у ком су запослени имигранти.

Демонстранти су се тада сукобили са полицијом и затражили да се убица ухвати и измени закон о имигрантима.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *