Свијет

Масакр у Сан Бернардину починио брачни пар муслимана са шестомечном бебом

САЈЕД ФАРУК И ТАФШИН МАЛИК КОРИСТИЛИ ЈУРИШНЕ ПУШКЕ И БИЛИ У МАСКИРНИМ УНИФОРМАМА

  • Полиција почиње да сумња да се радило у терористичком нападу јер су били поставили и бомбе

        У КУЋИ брачног пара који је извршио напад у Сан Бернардину у Калифорнији пронађено је 12 бомби, као и велика количина муниције, преносе страни медији.

        У саопштењу полиција се наводи да је у аутомобилу који су користили Сајед Рузван Фарук и Тафшин Малик нађена велика количина муниције за пушку, док је муниција нађена и у току претреса њихове куће, где су пронађене и бомбе.

        У нападу који се догодио у среду убијено је 14 особа, а према новим подацима 21 особа је рањена.

        Међу рањенима су и два полицајца.

        Мотив покоља 14 људи у  Сан Бернардину, највећег од онога у основној школи „Сандy Хоок” у децембру 2012, када је убијено 26 особа, за сада представља праву загонетку за породице двоје нападача и полицију која, међутим, не искључује тероризам.

        Сајед Фарук (28) и 27-годишња Ташфин Малик, наоружани јуришним пушкама, отворили су ватру на људе у регионалном центру за бригу о особама с потешкоћама у Сан Бернардину, око 100 километара источно од Лос Ангелеса, који су се окупили на предбожићном доручку. Четрнаест њих је изгубило живот, а 17 рањено, док је пар убијен у сукобу с полицијом након вишечасовне потере.

       „Истрага још није утврдила шта их је нагнало да изврше убиство, но не искључујемо терористички чин”, истакао је начелник полиције Сан Бенардина Џерод Бургуан, додајући да су „дошли спремни да учине оно што су учинили, као да су на задатку”.

        Према његовим ријечима, Фарук и Малик су „били у романтичној вези” и родитељи су шестомесечне бебе. Фарук је рођен у САД-у док се држављанство његове партнерке још утврђује.

        Сајед Фарук је био запослен у апарату округа Сан Бернардино где је радио пет година као стручњак за околину при министарству јавног здравства.

Масакр у Сан Бернардину починио брачни пар муслимана са шестомечном бебом

Масакр у Сан Бернардину починио брачни пар муслимана са шестомечном бебом

„Били су обучени у маскирне униформе, а осим паљбе из аутоматских пушки поставили су и неколико бомби које је полиција после детонирала”, појаснио је Бургуан.

Трећа особа која је виђена како бежи с попришта догађаја је ухапшена, али се тек утврђује да ли је учествовала у нападу.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара