Свијет

Лех Валенса: Нећу да ми гејеви замајавају унуке

saobracajna-nesreca-tesko-povreden-jaroslav-valensa-leh-valensa-1328585176-101369

Ја бих геј посланике у магарећу клупу… Чак нећу ни да слушам све то. Не желим да ми та мањина коју толеришем али са којом се не слажем излази на улице и замајава моје унуке, каже бивши шеф пољске државе.

Бивши пољски председник Лех Валенса оштро је критиковао хомосексуалце зато што јавно траже своја права и истополне бракове и изјавио да би хомосексуалне посланике у пољском парламенту ставио да седе заједно у магарећој клупи.

„Разумем да постоје људи разних оријентација и да имају право на своју различитост. Али на разумевању све завршава. Нека они то раде међу својима. Ја чак нећу ни да слушам све то. Не желим да ми та мањина коју толеришем али са којом се не слажем излази на улице и замајава моје унуке некаквим мањинама“, казао је Валенса синоћ у дебати пољске приватне телевизије ТВН о истополним браковима.

У Пољској је последњих недеља врућа тема истополних бракова, односно регистрованог партнерства које жели да издејствује опозициона левица али и део владајућих либерала из Грађанске платформе премијера Доналд Туска, макар да се реши питање наслеђивања и других личних права невенчаних парова, ма ког пола били.

„Мањина не може да омета већину. Ако их је пет одсто онда не смеју да организују демонстрације у центру града, већ на периферији. Решимо то праведно – имате пет одсто – можете да дођете до прве улице у центру и даље не“, рекао је Валенса.

На питање да ли то значи да би и геј посланике којих има у Сејму из разних посланичких клубова ставио у магарећу клупу, добитник Нобелове награде за мир и легендарни вођа отпора Пољске комунистичком режиму одговорио је да би их посадио у последњи ред.“А још и иза зида. Ја сам сто посто демократа али у свакој области а не тако да ми један одсто седи на глави и кљуца – мораш да се сложиш зато што си већина“, рекао је Валенса.

Валенса је додао да је модерни однос према мањинама ствар која ће на крају уништити и Пољску и Европу и свет.

„Имају један одсто, изволите, један одсто. То је демократија. У свакој области колико имаш, толико добијеш, колико си урадио толико ти плате. Ја сам за такву демократију. А ова данашња, то није демократија“, закључио је Лех Валенса.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *