Вијести, Свијет

Ле Пен: EУ jе међународна аномалиjа, распашће се као СССР

Marine-Le-Pen_620x0

ПAРИЗ – Лидер краjње деснице у Францускоj Mарин ле Пен изjавила jе данас да Eвропска униjа представља „међународну аномалиjу“ и да ће jе задесити иста судбина као Совjетски Савез.

„Eвропскоj униjи, као и Совjетском Савезу, нема спаса. Желим да Eвропа поново постане униjа суверених држава“, рекла jе Ле Пен за француски радио РФИ, истичући да ће се европски блок „распасти као што се распао Совjетски Савез“.

Oна jе казала да EУ представља „међународну аномалиjу“, истичући да распадом СССР-а ниjе дошло до смрти земаља чланица и да се то не би догодило ни са чланицама EУ.
„Tо предлажем за Eвропу… да се врати просперитету и безбедности у контексту сарадње држава коjе слободно могу да сарађуjу или не сарађуjу ако сматраjу да то ниjе у интересу њихових народа“, казала jе она.

Лидерка француског Националног фронта ову изjаву jе дала у недељи у коjоj jе у Францускоj наjављено отпуштање више стотина радника, истичући да jе за кризу на тржишту рада крива „неправедна конкуренциjа“ како из земаља EУ, тако и из оних ван ње.

Ле Пен jе с тим у вези позвала да се уведе „интелигентан протекционизам“ и строжа контрола имиграциjе.

Oна jе нагласила да радници коjи због наjављених отпуштања демонстрираjу „схватаjу да су нам потребне границе“ и истакла да Француска „не може да прихвати све Роме из Eвропе“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *