Вијести, Свијет

Лавров о злочину на Ускрс у Славјанску и започињању грађанског рата у Украјини

Напад екстремиста на контролни пункт у украјинском граду Славјанску на Ускрс представља злочин, који одговара само онима, који желе да пониште женевске договоре о Украјини, рекао је у понедељак на конференцији за новинаре у Москви министар спољних послова РФ Сергеј Лавров.

„Невероватна је чињеница да се на Уксрс на подручју контролног пункта у граду Славјанску појавила група наоружаних екстремиста, који су без икаквог претходног упозорења почели да пуцају на ненаоружане људе, који су се ту налазили. То је злочин, који иде у прилог само онима, који желе да пониште спровођење женевских договора“, рекао је Лавров.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров (© Photo: RIA Novosti/Сергей Кузнецов)

***

Русија ће зауставити покушаје започињања грађанског рата у Украјини

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да Русија неће дозволити крвопролиће у Украјини.

„Све гласније се чују позиви упућени Русији за избављење од безакоња. Ми смо стављени у врло компликован положај“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Москви.

„Онај који свесно спроводи политику започињања грађанског рата, очигледно се надајући да ће испровоцирати велики, озбиљни сукоб и крвопролиће, води злочиначку политику. Такву политику нећемо само осуђивати, него ћемо је и зауставити“, рекао је министар.

Извор: Глас Русије


 

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *