Вијести, Свијет

Јемен: Хитна евакуација Американаца

031922

Aмеричке власти наложиле су „хитну евакуацију“ свих држављана САД из Јемена због безбjедносних ризика, могућности терористичких напада и грађанских немира.

Како је саопштио Стејт департмент, у питању је „екстремно висок степен ризика“ и земљу би требало да напусте сви грађани САД, осим „најкритичнијег особља“.

Иначе, установе америчке администрације у страним земљама евакуишу се само када не постоји алтернатива. Онима који не желе да напусте Јемен, препоручено је да максимално ограниче кретање.

На снази је и посебна препорука да се не путује у Јемен, као и раније издата глобална препорука Стејт департмента за америчке држављане да не путују у „ризичне“ земље до краја августа.

Како је објавио „Њујорк тајмс“, обавјештајци САД су пресрели наредбу вође Ал Каиде ал-Завахрија својим борцима да изведу напад у Јемену.

Због опасности од напада, амбасаде у Јемену су затворили и Француска, Њемачка и Велика Британија.

Подсјетимо, власти САД су због пријетњи Ал Каиде одлучиле да затворе амбасаде у већини земаља Блиског истока све до 10. августа.

До сљедеће суботе ће бити затворена представништва у Абу Дабију, Аману, Каиру, Ријаду, Џеди, Дохи, Кувајту, Манами, Мускати, Сани, Триполију, Антанариву, Буџумбури, Џибутију, Картуму, Кигали и Порт Луису.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *