Вијести, Свијет

Јапан размјестио ракете у случају напада Сјеверне Кореје

slikacitava.php

Јапан је размјестио ракете Патриот у Токију како би био спреман да брани становништво престонице која броји 30 милиона људи у случају напада Сјеверне Кореје, саопштили су данас званичници.

У министарству одбране пред зору су постављена два ракетна лансера Патриот земља-ваздух (ПАЦ-3), казао је портпарол овог министарства, а министар одбране Ицунори Онодера је изјавио „спроводимо мјере у оквиру којих је и размјештање ракета ПАЦ-3 обзиром да смо под узбуном“.

Према локалним извјештајима, ракете Патриот биће размјештене на још двије локације у Токију, преноси француска агенција АФП.“Влада улаже све напоре да заштити животе људи и обезбиједи њихову сигурност“, рекао је јутрос новинарима јапански премијер Шинзо Абе.

Батерије ПАЦ-3 биће инсталиране и на острву Окинава, казао је јуче на телевизији министар Онодера прецизирајући да је Окинава најпогоднија локација за одговор у хитним случајевима тако да би их на том острву требало размјестити за стално. Ово је до сада највидљивија реакција Јапана на претње из Пјонгјанга, оцјењује АФП. Јапанске оружане снаге су овлашћене да могу да оборе сваку ракету која крене ка територији Јапана, рекао је јуче портпарол министарства одбране.

Коментариши чланак

Коментара