Вијести, Свијет

Ирак: У серији експлозија најмање 70 мртвих, 226 рањених

031821

Број погинулих у 17 експлозија аутомобила бомби у претежно шиитским областима Ирака порастао је на најмање 70, а 226 људи је повријеђено, саопштиле су ирачке снаге безбједности.Како је пренијела агенција АНСА, од најмање 17 експлозија, 12 се десило у Багдаду.

Напади су били усмјерени на мјеста и градове на југу Ирака гдје претежно живе шиити, као и на шиитске дијелове Багдада, пренио је Ројтерс.Напади аутомобилима бомбама изведени су на прометним улицама и пијацама пуним људи.

Најсмртоноснији појединачни напад изведен је у сјеверозападној четврти Хурија гдје је експлодирао аутомобил близу двије банке и неколико продавница а убијено је 27 и рањено 43 особе, навела је италијанска новинска агенција.

Најмање 10 људи је погинуло када су два аутомобила бомбе експлодирала у близини аутобуске станице у Куту, 150 километара југоисточно од Багдада, саопштила је полиција.

Још четири особе су погинуле у експлозији у мјесту Махмудија, око 30 километара јужно од Багдада, а двије бомбе су експлодирале у Самави, која се налази још јужније и том приликом су погинуле двије особе.

Остали бомбашки напади догодили су се у дијеловима Багдада, у Садру, Хабибији, Хурији, Баји, Уру, Шурти, Кадимији, Рисали, Тобчи и Абу Дшеру.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *