Вијести, Свијет

Индонезија: Три дана на дрвету због тигрова

031304

Петорица Индонежана провела су три дана на дрвету на које су се попели бјежећи од суматранских тигрова који су убили једног њиховог пријатеља.Четири велике мачке су још увијек опкољавале стабло када су данас до њих стигли спасиоци.

Шесторица мушкараца ушли су још у четвртак у национални парк Монт Леусер, на сјеверу Суматре, трагајући за ријетким дрветом које служи за кађење. Они су у потрази за овом драгоцјеном биљком зашли дубоко у парк гдје живи велики број тигрова и слонова. Поставили су неколико замки за антилопе и јелене ради хране, али је у једну од њих случајно упало младунче тигра.

 

То је разбјеснило тигрови који су их напали и убили једног, док су остала петорица нашла уточиште у крошњи оближњег дрвета. У помоћ су им прво стигли сусједи, али су се брзо разбјежали када су угледали тигрове. Тридесеточлана спасилачка екипа стигла је јуче, али ће јој, према ријечима шефа полиције, бити потребно још два до три дана да спаси несретне мушкарце.

 

– Уколико тигрови остану испод дрвета, можда ћемо морати да их убијемо или успавамо како бисмо спасли људе – објаснио је шеф полиције.

Национални парк Леусер, у којем поред тигрова и слонова живи и око 5.800 од преосталих 6.600 угрожених суматранских орангутана, константно је под пријетњом због комерцијалне сјече и пренамјене шума у плантаже палминог уља. Суматрански тигрови су најмањи тигрови на свијету. Процјењује се да их свега 400 до 500 живи у дивљини.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *