Вијести, Свијет

ИК РФ: Наши људи су спремни да отпутују у Кијев и сретну се са пилотом Волошином

МОСКВА ИНСИСТИРА НА ПОЛИГРАФУ И ДА СЕ У СВЕ УКЉУЧЕ МАЛЕЗИЈСКИ СТРУЧЊАЦИ

        ИСТРАЖНИ комитет Русије саопштио је – преко свог портпарола Владимира Маркина – да су његови овлашћени представници спремни да отпутују у Кијев да би проверили да ли је украјински војни пилот, капетан Владислав Волошин, крив за обарање малезијског Боинга 777 изнад Донбаса.

        Маркин је нагласио да су представници ИК РФ спремни да буду у Кијеву „у најкраћем могућем року“ и да контактирају и са „другим лицима која могу помоћи да се дође до истине о трагедији малезијског авиона“.

        Маркин је истовремено указао: да Украјина не дозвољава да се истрази приближи ико ко би могао довести у питање „верзију коју су огласили Кијев и и Запад“.

        Претходно је саветник Савета безбедности Украјине, Маркијан Лубкивскиј, поводом иницијативе Москве да Волошин да исказ „на полиграфу“, рекао: „Нека дођу у Кијев. То је мој једини коментар“.

Истражни комитет Русије

Истражни комитет Русије

Маркин је поводом овога већ рекао: „Нас позивају у Украјину? Обрадоваћемо се ако се коначно покаже да СБУ држи реч и ако организује одговарајући заједнички рад. Било би добро да не заборави да упути позив и нашим малезијским колегама“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *