Вијести, Свијет

Идентификован осумњичени за убиство у Mоскви

111780

MOСKВA – Полициjа jе идентификовала осумњиченог за убиство Jегора Шербакова у московском реjону Бириjуљово коjе jе испровоцирало сукобе са полициjом у недељу а хапшење осумњиченог jе „питање сати“, преносе руске агенциjе.

За убиство се сумњичи држављанин Aзербеjџана Oрхан Зеjналов Захит Oгли (31) за коjим већ постоjи потерница због сумње да jе извршио убиство у Aзербеjџану, саопштио jе начелник московске полициjе Aнатолиj Jакуњин на заседању градске владе, преносе РИA Новости.

Према подацима полициjе осумњичени jе живео у изнаjмљеном стану без приjављеног места боравка. Лик убице и сам чин убиства Шербакова забележиле су камере али jе идентитет осумњиченог тек сада установљен.

Владимир Mаркин, портпарол Истражне комисиjе Русиjе рекао jе да се хапшење осумњиченог може очекивати ускоро.
„У питању су сати“, рекао jе Mаркин новинарима.

У међуврeмeну начелник московске полициjе разрешио jе дужности начелника полициjе реjона Бириjуљово у коме се догодило убиство а покренута jе процедура и за разрешење начелника полициjе Jужног округа у коме се рејон налази.

Jегор Шербаков jе убиjен 11. октобра ноћу са неколико ударца ножем када jе од увреда осумњиченог покушао да заштити своjу девоjку коjу jе пратио кући.

Kако jе девоjка убицу описала као младића кавкаског порекла мештани Бириjуљова изашли су на улице у недељу захтеваjући да се убиство хитно реши, да оставку поднесу начелници локалне полициjе и локалне рејонске управе као и да се из реjона иселе сви мигранти.

Протест се ускоро претворио у разбиjање тржног центра, станице за складиштење поврћа у коjоj ради велики броj особа са Kавказа и отворене сукобе са полициjом те jе током те ноћи ухапшено око 400 особа.

Следећег дана полициjа jе у складишту ухапсила 1200 особа, а фитосанитарна служба jе складиште затворила.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *