Свијет

Huffington post: Русија себе поново доживљава као силу равну Западу – по утицају и војној моћи

РУСИ СУ У НЕКИМ ВОЈНИМ ОБЛАСТИМА ВЕЋ ПРЕТЕКЛИ АМЕРИКАНЦЕ – ТВРДИ НАЈПОЗНАТИЈИ ИНТЕРНЕТ-ЛИСТ

  • „Војно-технолошка надмоћ Запада пролази. То потврђују и експертски закључци Међународног института за стратешке студије (IISS) у Лондону. Независно од тога да ли се ради о беспилотним летелицама, крстарећим ракетама или сајбер ратовању – Русија је већ корак испред САД“

         РУСИЈА се на међународној арени осећа све самоувереније јер себе поново доживљава као силу равну Западу, и по политичком утицају и по војној моћи – оценио је Huffington post.

         Истовремено је оценио да Русија за то има све разлоге јер је успела да модернизује армију и усаврши своје наоружање – толико да је у неким областима чак претекла САД.

         Huffington post је овоме одмах додао: „Мада амерички рејтинзи показују да је Русија на другом месту по војној моћи, односно да је после САД, и да тренутно има мањи војни буџет, ти рејтинзи не узимају у обзир један важан фактор – перспективност развоја војне индустрије. Јер, док Москва показује изванредно високи темпо раста у тој области, амерички генерали морају да  „смањују гас“ јер је председник САД, Барак Обама, већ изјавио да је бурни развој наоружања за његову земљу – остао у прошлости“.

         Најпознатији светски интернет-лист у истом тексту наглашава да је Русија по количинским показатељима већ превазишла САД. Навео је податке независне америчке организације“Arms Control“ да Русија има око 7700 нуклеарних глава, а САД – 7.100. Такође: да Русија има 15.398 тенкова, а САД – 8.848.

         Huffington post овоме додаје да „многи ескперти“ сматрају да Русија данас располаже „најсавременијим типовима оружја“ и да су зато времена првог рата у Персијском заливу – када су америчке „паметне бомбе“ и невидљиви ловци остављали утисак – остала у прошлости.

Huffington post: Русија себе поново доживљава као силу равну Западу - по утицају и војној моћи

Huffington post: Русија себе поново доживљава као силу равну Западу – по утицају и војној моћи

Текст се завршава проценом: „Војно-технолошка надмоћ Запада пролази. То потврђују и експертски закључци Међународног института за стратешке студије (IISS) у Лондону. Независно од тога да ли се ради о беспилотним летелицама, крстарећим ракетама или сајбер ратовању – Русија је већ корак испред САД“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара